Primăria majorează bugetul pentru reparaţia grădiniţelor din Capitală

Embed:

Municipalitatea a decis să investească mai mulţi bani pentru reparaţia grădiniţelor. În acest an, din buget s-au alocat aproape 49 de milioane de lei. Suma este de patru ori mai mare comparativ cu anii precedenţi.

Cu toate acestea, potrivit primarului interimar mai este nevoie de încă 36 de milioane pentru a duce la bun sfârşit toate lucrările.

"Dacă este să să luăm pe categorii: pe foaia de titlu au fost 20 de milioane de lei, prin dispoziţia primarului din luna mai s-au alocat 25 de milioane de lei, astăzi voi semna o dispoziţie pentru distribuirea a încă 8,6 milioane pentru reparaţii prioritare în instituţiile de învăţământ şi 3,5 milioane de lei au fost alocate pentru iluminarea grădiniţelor", a spus Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Ruslan Codreanu mai spune că în acest an două grădiniţe vor fi deschise cu întârziere, deoarece reparaţiile nu au fost terminate la timp.

În cadrul şedinţei primarul interimar a anunţat că au fost verificate hotele din bucătăriile a 28 de instituţii preşcolare din Capitală, iar 90 la sută din cazuri nu funcţionează.

"Bucătăresele lucrează în condiţii de saună. Nu lucrează nici hotele care au fost instalate anii precedenţi. O evaluare generală a constatat că se schimbă doar carcasa, fără a schimba motoarele şi fără a schimba sistemul de ventilare şi ele stau doar de frumuseţe", a spus Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

În municipiul Chişinău activează 159 de grădiniţe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu