Primăria demontează panourile cu imaginea tricolorului în care ordinea culorilor este inversată VIDEO

Embed:

Au recunoscut că e o greşeala şi au trecut la acţiune. Este vorba despre Primăria Capitalei care a început, astăzi, demontarea panourilor realizate cu ocazia Zilei Independenţei. Asta după ce Publika TV a atras atenţia că este inversată ordinea culorilor. Primul panou demontat a fost chiar de pe un edificiu din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, susţine că modelul a venit de la Ministerul Culturii, iar autorităţile locale doar au multiplicat aceste panouri.

Eu am observat dar post factum că erau inversate culorile. Viceprimarul a primit modelul de la cei care au elaborat tot decorul, exact aşa cum le-aţi văzut. Primăria a avut un rol tehnic de multiplicare a unei imagini elaborate în cadrul programului cu privire la Ziua Independenţei”, a explicat primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Reprezentantul Guvernului spune, însă, că acesta este un logotip creat special pentru Ziua Independenţei.

"În cadrul comisiei de stat au fost expuse mai multe variante de logotipuri, care este un simbol distinct, care are dreptul la existenţă. Aceasta a fost cea mai reușită variantă dintre cele 20. Eu nu consider că este o greşeală şi cineva se face vinovat de acest fapt", a declarat Viorel Burlacu, consilier pe probleme sociale.

Cu ocazia Zilei Independenţei au fost realizate mai mult de 5000 de panouri cu imaginea tricolorului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu