Primăria Chişinău va plăti pentru transportarea femeii moarte de la Spitalul de Arşi din Bucureşti

Embed:

Trupul celei de-a treia persoane care murit după explozia de la Piaţa Centrală va fi adus acasă. Primăria Capitalei va suporta cheltuielile pentru transportarea de la Bucureşti a corpului neînsufleţit.

Funcţionarii au ţinut un moment de reculegere în memoria femeii care a murit vineri.  

Femeia a fost internată în stare gravă la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Ea avea arsuri pe 33 la sută din suprafaţa corpului şi a căilor respiratorii. Medicii i-au făcut transplant de piele, însă femeia a pierdut lupta cu moartea.

"În ziua de astăzi maşina specializată va pleca acolo împreună cu soţul decedatei, ca să fie adusă la Chişinău. Cealaltă pacientă care se găseşte la Bucureşti este în stare gravă, iar cei care sunt aici în Chişinău sunt în afara oricărui pericol, din ceea ce spun doctorii", a precizat şeful Direcţiei Sănătate Chişinău Mihai Moldovanu. 

În urma exploziei din cantina "La soacră" au decedat trei persoane. În total, 13 persoane au suferit arsuri şi au fost internate la spital. Primăria Capitalei va acorda ajutor material în valoare de câte 20.000 de lei familiilor victimelor.

"Au fost schimbat sistemul informaţional cu ajutorul căruia sunt efectuate operaţiunile, inclusiv trezoreriale. Din acest considerent, abia azi o să reuşim împreună cu colegii să eliberăm acele surse care au fost votate prin comisia Fondului de rezervă", a spus şeful Direcţiei Finanţe Chişinău Veronica Herţa. 

Deflagraţia din Piaţa Centrală s-a produs din cauza unei butelii de gaz, instalte ilegal. Proprietarii localului unde a avut loc explozia se află în arest preventiv. Pe numele lor au fost deschise trei cauze penale. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu