Primăria Chişinău a procurat tehnică nouă pentru colectarea frunzelor

Embed:

Primăria municipiului Chișinău a procurat tehnică performantă pentru colectare şi transportarea frunzelor.

Cinci aspiratoare și cinci remorci vor fi puse în funcţiune pentru ca până la mijlocul acestei săptămâni deșeurile vegetale să fie depozitate la platforma din strada Pruncul.

„Toată tehnica nouă a costat 3,8 milioane de lei. Încercăm să facem față și să evacuăm sistematic frunzele. Săptămânal, sunt efectuate în jur de 350 de rute. Până acum, frunzele erau colectate manual. Ne propunem ca pe teritoriul platformei să instalăm o stație de compostare, care va deveni funcțională începând cu anul viitor. Compostul va fi utilizat în parcurile și grădinile publice din capitală", a declarat Artiom Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare pentru Moldpres.

La rândul său, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat ca în termen de trei zile să fie evacuate toate frunzele din oraș.

Totodată, pretorii de sector au comunicat că agenții economici sunt avertizați privind depozitarea frunzelor, însă din păcate nu toți se conformează. Astfel, săptămâna trecută, pe numele acestora au fost întocmite 23 de procese verbale, iar o comisie efectuează controale sistematice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu