Primăria Capitalei începe lupta cu ambrozia. Ce măsuri vor fi întreprinse

Primăria municipiului Chișinău a anunțat că va începe lupta cu ambrozia. Astfel, odată ce vor apărea primele plante, acestea vor fi stropite cu erbicide. Despre acest lucru a vornit şeful interimar al ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", Serghei Carp.

"S-a achiziţionat ierbicidele care sunt necesare, utilajul necesar pentru prelucrare şi când vine timpul începem lucrările. Este localizată, sunt locurile de anul trecut. Avem notate pe fiecare sector. Cum apare, atunci când o să apară frunzele le prelucrăm", a spus  Serghei Carp.

PUBLIKA.MD amintește că  toamna trecută, prim-ministrul Pavel Filip a cerut introducerea ambroziei în lista plantelor interzise în Moldova. Totodată, în noiembrie, a fost votat în lectură finală un proiect de lege care prevede că proprietarii de terenuri sunt obligaţi să întreprindă măsuri de combatere a ambroziei.

Această plantă dă mari bătăi de cap persoanelor alergice, în special în lunile august şi septembrie, când este în perioada de înflorire. 

Este o buruiană periculoasă atât pentru culturile agricole, cât şi pentru sănătatea oamenilor cărora le provoacă alergie și care uneori nu poate fi combătută nici cu antibioticele.

În Moldova, planta a apărut, pentru prima dată, în urmă cu 20 de ani.


 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu