Primăria Capitalei a suspendat construcţia doar a două din trei blocuri din complexul locativ din sectorul Ciocana

Embed:
Promisiune îndeplinită parţial. Deşi săptămâna trecută, primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că va stopa construcţia unui complex locativ din sectorul Ciocana, acest lucru s-a întâmplat doar în cazul a două clădiri. Motivul este că cel de-al treilea bloc se află la o etapă avansată de construcţie, spune edilul. Pe de altă parte, compania care efectuează lucrările spune că va ridica toate cele trei clădiri, iar dacă administraţia locală nu-şi va revizui decizia, va încerca să îşi facă dreptate în instanţă.

La şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Municipal Chişinău, un grup de locatari de pe strada Mircea cel Bătrân a cerut ajutorul autorităţilor pentru că, lângă casele lor, se construiesc trei blocuri a câte 22 de etaje. Atunci, Ion Ceban a dat indicaţii ca autorizaţiile de construcţie eliberate companiei să fie anulate.

"Pregătiţi tot ce este necesar, ca să semnez eu, până astăzi, la ora 5, cu publicarea pe site la Primărie, anularea TUTUROR acestor documente permisive", a spus Ion Ceban, primarul general al Capitalei.

Dispoziția a fost emisă în aceeaşi zi, însă a vizat doar două dintre cele trei blocuri aflate în construcţie. Ieri, Ceban a explicat care este motivul acestei decizii.

"Două se opresc, iar cel care are deja 8 sau 9 etaje continuă. Ce o să facem? O să conservăm construcţia?", a declarat Ion Ceban, primarul general al Capitalei. 

Antreprenorul vizat spune că va contesta decizia de revocare a autorizaţiei de construcţie. Acesta spune că a trimis primarului o solicitare în acest sens, şi că are toate actele în regulă.

"În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, vom fi obligaţi să mergem în instanţa de judecată, dar noi mizăm să găsim o cale amiabilă. Dumnealor ne-au eliberat autorizaţia de construcţii. Prima dată a fost semnată de domnul Borozan, a doua oară a fost eliberată de Alexei Ţurcan, deci de doi arhitectori şefi diferiţi", a zis Grigore Ţîrchi, fondatorul companiei de construcţii. 

Locatarii blocurilor din preajmă spun că cele trei clădiri aflate în construcţie sunt prea aproape de casele lor.

"Noi nu suntem de acord cu această construcție. Este foarte înaltă clădirea. Într-un spaţiu atât de mic, se construiesc blocuri așa mari. Nu este real."

"Acum nu ai cui să te plângi. Toată mafia. Toată e la conducere. Începând de la președinte și până la prim-ministru. Să-i tragă la răspundere pe cei care au permis așa o construcție."

Problema construcţiei celor trei blocuri de pe bulevardul Mircea cel Bătrân a apărut în vizorul presei în luna august, când mai mulţi locuitori din vecinătate au sesizat problema la Primărie. De atunci, lucrările au fost suspendate de mai multe ori, dar antreprenorul a obţinut câştig de cauză în judecată.
loading...

Lasă un comentariu