Primăria Capitalei a atacat în judecată reprezentanţii Partidului DA. Ce spune Dorin Chirtoacă

Embed:

Primăria Capitalei a atacat în judecată reprezentanţii Partidului "Demnitate şi Adevăr", al interlopilor fugari Ţopa, care refuză să demonteze corturile din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Autorităţile spun că din cauza celor câţiva protestatari, lucrările de reparaţie ale bulevardului Ştefan cel Mare sunt în întârziere.

Totodată, Ministerul Culturii nu va putea organiza manifestaţii în 27 august, când se împlinesc 25 de ani de la declararea independenţei.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, îndeamnă protestatarii să demonteze corturile, pentru a nu crea obstacole muncitorilor care repară Bulevardul Ştefan cel Mare.

"În mod normal, ar trebui să se găsească un numitor comun ca să putem continua reparaţia, pentru că e pentru oraş, pentru viitor, nu e pentru cineva anume. Noi chemăm pe toată lumea să lăsăm bulevardul liber pentru a putea continua reparaţia. Este o necesitate obiectivă", a spus primarul Capitalei.

La rândul lor, reprezentanţii partidului "Demnitate şi Adevăr" refuză să scoată corturile instalate ilegal în centrul Capitalei. Ei au trimis şi o adresare primăriei în care anunţă că vor rămâne în piaţă până la sfârşitul acestui an.

"Reparaţia deja este făcută, domnişoară. Voi ce nu sunteţi la curent? Asta a fost la final, mai mult lucrările aici nu vor fi", a spus un protestatar.

În prezent, în piaţă au mai rămas doar câteva corturi în care nici măcar nu prea stau protestatari. În schimb, zona este împânzită de mormane imense de gunoi şi materiale de construcţii.

Locuitorii Capitalei sunt deranjaţi de mizeria lăsată de protestatari.

"Pentru cei ei stau aici şi vara, şi iarna? Fac dezordine numai şi mai mult nimic. Şi nouă poate nu ne este uşor, dar nu facem nici un fel de greve", a spus un bărbat.

"Ar fi bine să le scoată pentru că deja foarte mult timp este urât în centrul oraşului. Mai ales, vara, poate vin turişti la noi, în Moldova şi fac părerea rea despre ţara noastră", a spus o femeie.

Iar unii moldoveni sunt indignaţi că tradiţionalele manifestaţii cu ocazia Zilei Independenţei ar putea fi anulate din cauza corturilor protestatarilor.

"Nici nu ştiu cine stă în corturile acestea. Asta nu-i drept, ei ar putea în timpul acesta, când o să fie festivităţile să scoată corturile de aici", a spus un bărbat.

Membrii partidul "DA" au instalat corturile în centrul Capitalei în septembrie 2015.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu