Primăria a început evacuarea gheretelor care au autorizaţia de funcţionare expirată

Embed:

Gheretele care au autorizaţia de funcţionare expirată au început să fie evacuate. Unele sunt ridicate chiar de proprietari, la insistenţa autorităţilor, altele sunt preluate de angajaţii Primăriei.

Sunt luate la ochi mai ales tonetele din parcuri, din apropierea şcolilor, a spitalelor şi cele de lângă staţiile de autobuz.

O gheretă a fost ridicată de pe Aleea din Ciocana, după ce ieri a fost ultima zi în care a activat cu autorizaţie. De la începutul anului, numai din acest sector au fost evacuate în jur de 70 de tonete.

Doar 20 de antreprenori s-au conformat somaţiilor autorităţilor, iar restul unităţilor de comerţ ambulant au fost evacuate de Pretură. Asta în condiţiile în care, pentru evacuarea unei gherete, municipalitatea cheltuie cel puţin 2.500 de lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

"A fost numai un singur caz, de la începutul anului, când a venit un agent economic şi şi-a luat ghereta. A achitat suma care a fost cheltuită pentru această procedură şi şi-a recuperat-o", a spus Sinilga Şcolnic, pretorul sectorului Ciocana.

Potrivit primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, în prima zi a lunii noiembrie au început să fie evacuate gheretele din parcuri.

"Treptat, le evacuăm pe toate schemele cărora sunt expirate. Nu vom prelungi schemele de amplasare în zonele principale şi cele adiacente, care sunt incluse în anexă la regulament", a declarat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Locuitorii Capitalei au păreri împărţite despre această iniţiativă. Unii se bucură că oraşul nu va mai fi plin de gherete, alţii şi-ar dori câteva să rămână.

"Sigur că o să fie aleea mai frumoasă, pentru că încurcă şi pentru trecători, sunt incomode pentru unii oameni."

"Ce, nu sunt magazine, pieţe sau ce?"

"Ar trebui să fie mai puţine, dar câteva să mai rămână, pentru că sunt locuri unde sunt foarte multe."

"Oamenii se plimbă, câteodată vrei să mai bei o cafea, lumea se odihneşte, este nevoie de ele."

În Capitală sunt amplasate peste două mii de gherete.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu