Primar legat de o camioneată și târât pe străzi pentru că nu și-a respectat o promisiune electorală

Unsprezece persoane au fost arestate în sudul Mexicului, după ce primarul satului lor a fost târât afară din biroul său, legat de o camionetă şi târât pe străzile localităţii, scrie libertatea.ro. Oamenii erau nemulțumiți pentru că edilul nu și-a respectat o promisiune electorală.

Poliţia a intervenit pentru a-l elibera pe primarul Jorge Luis Escandón Hernandez, care nu a suferit răni majore. Este al doilea atac al fermierilor care îi solicită alesului să-şi îndeplinească promisiunea din campanie de a repara un drum local. Incidentul a avut loc în satul Santa Rita din statul mexican Chiapas. Primarii şi politicienii locali din Mexic sunt adesea vizaţi de cartelurile de droguri când refuză să coopereze, dar este mai puţin obişnuit ca aceştia să fie atacaţi din cauza promisiunilor lor din campanie. Alesul a declarat că îi va da în judecată pe făptaşi pentru răpire şi tentativă de omor.

Primarul a scăpat fără răni majore după ce a fost târât legat pe străzi Într-o filmare făcută de persoane aflate în faţa primăriei se poate vedea cum un grup de bărbaţi îl târăşte pe primar în afara clădirii şi-l leagă de spatele unei maşini. Într-o altă filmare surprinsă mai târziu de o cameră de luat vederi se vede cum primarul a fost târât – legat cu o frânghie în jurul mâinilor de spatele camionetei – pe străzile din Santa Rita, din municipalitatea Las Margaritas.

A fost nevoie de zeci de poliţişti pentru a opri vehiculul şi a salva primarul. Câteva persoane au fost rănite în altercaţiile izbucnite între poliţie şi cei care l-au răpit pe primar. Într-un incident anterior, în urmă cu patru luni, mai mulţi bărbaţi au vandalizat biroul primarului, atunci când nu l-au găsit acolo.

Înaintea alegerilor pentru primar din Las Margaritas, Escandón a fost la rândul său arestat, pe fondul suspiciunilor că ar fi participat la o bătaie cu susţinătorii unui candidat rival, însă a fost eliberat ulterior din lipsă de probe.

 

Lasă un comentariu