Prima zi de şcoală CU BUCLUC la un liceu din Capitală. Elevii şi părinţii, SUPĂRAŢI FOC. Au semnat o PETIŢIE

Embed:

În timp ce unii elevi se bucură de primul sunet al clopoţelului, alţii sunt supăraţi din cauza unor noi reguli chiar din prima zi. Este vorba de 200 de elevi de la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Capitală care vor fi nevoiţi să studieze în schimbul doi deoarece sălile lor de clasă au fost avariate în urma ploilor torenţiale de acum trei săptâmâni. Părinţii sunt nemulţumiţi şi au semnat o petiţie în adresa autorităţilor locale.

Sălile de clasă de la etajul patru al instituţiei sunt într-o stare dezastruoasă. Porţiuni din tavan riscă să se prăbuşească, podeaua este găurită, iar din clase lipseşte mobilierul.

"Clasele sunt inundate, este umflată podeaua, pereţii, tot mobilierul este scos din clasă. Toata lumea a rămas într-o situaţie de incertitudine, de şoc, alţii au plecat din şcoală", a spus o femeie.

Părinţii copiilor sunt supăraţi că administraţia liceului i-a anunţat despre noul orar de studiu abia acum:

"Nu s-a făcut o şedinţă cu părinţii în care să fim anunţaţi că copiii noştri vor învăţa după masă. Noi suntem într-un dezacord profund pentru că la ora 18:30 copiii de clasa a 5-a trebuie să vină acasă. Părinţii au scris o petiţie".

"Suntem disperaţi pentru că avem copii prea mici pentru ca să înveţe în schimbul doi. Vrem sa avem siguranţa că lucrurile se rezolvă urgent pentru că nu este o situaţie deloc normală şi au de suferit copiii".

Directorul Liceului "Mihai Eminescu", Mihai Danu, a refuzat să comenteze situaţia în faţa camerei.

Responsabilii din cadrul Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport dau asigurări că, începând cu luna noiembrie, elevii claselor a 5-a şi a 6-a vor trece la regimul normal de studiu. 

"Pe parcursul septembrie-octombrie va fi această situaţie, de două schimburi. Este planificat ca până în noiembrie să se finiseze lucrările de reparaţie", a declarat Viorica Negrei, şef-adjunct Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport.

În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Capitală învaţă peste 1.200 de elevi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu