Prima zi de lucru a noului edil al Capitalei, Ion Ceban

Embed:

Noul primar al Capitalei, Ion Ceban, a venit astăzi la muncă. Edilul a dat asigurări că va putea fi găsit nu doar în birou, dar şi în teren.

Totodată, Cioban a dat asigurări că, de astăzi, își suspendă calitatea de membru PSRM. Iar prima lui indicaţie dată la Primărie a fost scoaterea turnichetul instalat la intrarea în sediu, de către fostul primar Dorin Chirtoacă.

Ion Ceban a ajuns la Primărie înainte de ora 8. El a ţinut să-i salute pe jurnalişti şi apoi a dat mâna şi cu fostul primar interimar, Adrian Talmaci.

Apoi, Adrian Talmaci l-a condus pe Ion Ceban în biroul primarului. Uşa biroului a fost descuiată chiar în faţa noului edil.

Ulterior, Ion Ceban a mers prin birouri pentru a-și saluta subalternii. Unii spun că noul primar va avea destul de mult de lucru.

"De ce să-i fie greu? Nu. Dumnealui cunoaşte problemele fiind consilier atât timp în cadrul Consiliului Municipal Chişinău. Doar îi dorim succes", a spus Maria Feraru, şeful secţiei Resurse Umane, Primăria Chişinău.

"În municipiul Chişinău este foarte mult de lucru. Sper că o să-şi îndeplinească foarte bine funcţia", a zis Vasile Pascari, specialist principal resposabil de manifestaţiile publice.

Proaspătul edil spune că e conştient de problemele Capitalei şi promite să schimbe Chişinăul la faţă. Ion Ceban a dat asigurări că se va face audit şi se va alege bobul de neghină în toată Primăria.

"Imediat ce vom finaliza audierile pe intern, am zis că vreau şi indicii de performanţă să fie foarte clari şi pentru viceprimari, pentru cabinetul primarului, pentru şefii de direcţii, pentru conducătorii întreprinderilor muncipale. Este foarte important ca toate lucrurile să se facă aşa cum prevede legea şi conform aşteptărilor şi solicitărilor noastre, ale tuturor, ale locuitorilor oraşului Chişinău", a declarat Ion Ceban, primarul Capitalei.

Ceban a mai adăugat asigurări că-şi va suspenda activitatea în PSRM.

"O să suspend calitatea de membru. Astăzi."

Chişinăuenii spun că aşteptările lor sunt la fel ca şi problemele, mari şi multe.

"Aşteptările sunt ca ale tuturor cetăţenilor. Să se realizeze cele promise, să avem stabilitatea, prosperitate în oraşul nostru."

"Ne dorim un oraş în primul rând curat, european, o Capitală europeană. Vrem mai multă verdeaţă. Dacă tot s-a vorbit atât despre problema mirosului, chiar azi mergeam pe strada Ismail şi mirosul era insuportabil."

"Păi da, suntem cu ochii pe ei."

Cu patru ani în urmă, Ion Ceban a obţinut un mandat de consilier municipal. La alegerile locale noi de anul trecut, el a fost candidatul socialiştilor şi a ajuns în turul doi unde s-a luptat cu Andrei Năstase, candidul Blocului "ACUM". Atunci, câştigător a fost Andrei Năstase, dar rezultatul a fost invalidat de instanţa de judecată în urma unei sesizări depuse de Ceban.

După aproape un an în care la primărie a fost asigurat interimatul, socialistul Ion Ceban a câştigat, de această dată, în fața aceluiași Andrei Năstase.

loading...

Lasă un comentariu