PRIMA ZI A PAPEI ÎN ROMÂNIA. Papa Francisc s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel

Embed:

Întâlnire istorică la Bucureşti între capul bisericii catolice şi cel al bisericii ortodoxe române. Papa Francisc a fost aşteptat de Patriarhul Daniel la Palatul Patriarhiei.

După o plimbare prin interior, cei doi au făcut schimb de cadouri şi s-au rugat împreună pentru prosperare şi binele popoarelor.

"Predecesorii noştri ne cheamă să promovăm şi să apărăm credinţa lui Hristos, într-o Europă foarte secularizată pentru a transmite tinerei generaţii credinţa, iubirea milostivă a lui Iisus Hristos pentru lume", a spus Patriarhul Daniel, şeful Bisericii Ortodoxe Române.

De la Patriarhie, Papa Francisc a mers la Catedrala Naţională, unde era aşteptat de sute de creştini. Sanctitatea Sa a fost întâmpinat cu pâine şi sare de doi tineri îmbrăcaţi în port naţional.

"Hristos a Înviat!
Adevărat a Înviat!"

O mare de oameni aştepta intrarea în Catedrală a Papei şi Patriarhului Daniel.

"Hristos a Înviat!
Adevărat a Înviat!"

"Astăzi, stând alături, vrem să înălţăm împreună, din inima ţării, rugăciunea comună "Tatăl Nostru". Ea sintetizează identitatea noastră de fii şi astăzi, în mod deosebit, de fraţi care se roagă unul lângă celălalt", a spus Papa Francisc.

Un moment emoţionant a fost rostirea în unison a rugăciunii "Tatăl Nostru". După aceasta, Papa a rostit aceeaşi rugăciune în limba latină.

Ulterior, Papa Francisc s-a îndreptat cu papamobilul spre Catedrala Romano-Catolică "Sfântul Iosif".

Programul Sanctităţii Sale pentru prima zi a vizitei sale s-a încheiat cu liturghia pe care a oficiat-o la Catedrala "Sfântul Iosif" din Bucureşti, la care au participat preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soţia lui Carmen şi premierul Viorica Dăncilă.

Cu ocazia acestei vizite a Papei, Banca Naţională Română a pus în circulație un milion de monede de 50 de bani cu chipul Suveranului Pontif.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu