Prima zi a campionatului naţional de lupte s-a încheiat fără mari surprize

Embed:

Prima zi a campionatului naţional de lupte s-a încheiat fără mari surprize. Favoriţii Anatol Buruian, Vladimir Gotişan şi Petru Ianulov au devenit campioni ai Moldovei la lupte libere, doar la greco-romane favoritul competiţiei Tudor Gaivan a cedat în finală, campion devenind Ion Luchiţa.

Au fost stabiliţii primii campioni ai Moldovei la lupte. Astfe, la lupte libere nu s-a înregistrat nicio surpriză. Anatol Buruian este campionul naţional la categoria de 55 de kilograme.

La categoria de 66 de kilograme, campion a devenit Vladimir Gotişan, la 84 Petru Ianulov, iar la categoria de 120 Andrei Romanov a cedat titlul fără luptă în favoarea fratelui său mai mare Alexandru.

Surpriza s-a produs la lupte greco-romane acolo unde favoritul la titlu Tudor Gaivan a fost învins de Ion Luchiţa, care a devenit campion la categoria de 66 de kilograme.

La 55 de kilograme titlul a fost câştigat de Victor Ciobanu, la 84 de campionul en-titre la acestă categorie Iurii Malai, iar la 120 campiona a devenit Anatol Moldovan.

În cadrul campionatului, medaliatul cu bronz de la europene, Andrei Perpeliţă a primit premiul de cel mai bun sportiv al anului 2010 din partea Federaţiei de Lupte. Petru Ianulov s-a clasat pe locul 2, iar pe trei Anatol Buruian. Perpeliţă nu participă la campionatul naţional de lupte 2011.

Campionatul naţional de lupte continuă şi astăzi cu finalele la categoriile de greutate 60, 74 şi 96.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu