Prima REACŢIE a lui Nistor Grozavu, după ce a fost audiat de procurori. Fostul viceprimar al Capitalei se declară nevinovat

Fostul viceprimar al Capitalei, Nistor Grozavu, a fost ridicat de procurori în această dimineaţă şi dus la audieri.

Contactat telefonic, Grozavu a declarat că a fost eliberat de procurori după o oră de audieri, şi că nu a primit interdicţie de a părăsi teritoriul ţării.

"A fost reţinut doar executorul cel mai bun colaborator de la Direcţia Arhitectură", a menţionat fost viceprimar.

Potrivit Procuraturii Municipale, acţiunile de urmărire penală au legătură cu înstrăinarea ilegală a unor terenuri de construcţii din Capitală.

Nistor Grozavu se declară nevinovat şi spune că dosarul este unul politic.

"Aşa numita imparțialitate în ghilimele, vorbesc de acel lucru că actele respective sunt semnate de ami mulţi, trebuiau mai mulţi chemaţi, dar nu doar eu, este clar că este un interes bazat pe altcineva", a declarat Grozavu.

Citeşte şi: DETALII privind reţinerea fostului viceprimar al Capitalei, Nistor Grozavu (VIDEO)

Săptămâna trecută, Procuratura Generală anunţa că au fost făcute 21 de percheziţii şi pornite trei cauze penale în dosarul unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă. În vizorul oamenilor legii sunt zece foşti şi actuali funcţionari de la Primăria Chişinău.

Potrivit soţiei lui Nistor Grozavu, săptămâna trecută au fost făcute percheziţii şi acasă la familia lor. Nistor Grozavu a lucrat 12 ani în Primărie, de unde a fost demis în luna iulie prin votul consilierilor. Acesta mai figurează într-un dosar penal. În 2017, Nistor Grozavu a fost reţinut, iar acum este cercetat sub control judiciar.

Fostul viceprimar al Capitalei figurează în cauza penală deschisă pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu la semnarea contractului public-privat privind amenajarea parcărilor cu plată în Chişinău.

Lasă un comentariu