PRIMA MEDALIE A MOLDOVEI la Olimpiadă! Serghei Tarnovschi a obţinut bronzul la canoe simplu

Zi importantă pentru sportul moldovenesc! Ţara noastră a cucerit prima medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Serghei Tarnovschi a luat "bronzul" în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 metri.

Moldoveanul naturalizat a înregistrat rezultatul de 4 minute şi 852 de miimi de secundă. Serghei Tarnovschi a câştigat la foto-finiş în faţa rusului Ilia Ştokalov, care a ocupat locul 4.

Campion olimpic a devenit germanul Sebastian Brendel, iar pe poziţia secundă s-a clasat brazilianul Isaquias Queiroz.

Reprezentantul țării noastre a condus cursa pe primii 250 de metri, spre jumătatea distanței s-a desprins de pluton împreună cu alți 3 concurenți, de care ulterior a fost depășit, dar a accelerat pe ultima sută de metri și cu un remarcabil efort volitiv, dar și cu ultima vâa intrat pe lista laureaților.

"Suntem aici la ceremonia de premiere. Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz. El este cel mai tânăr sportiv din finală. Aceasta a fost cea mai dificilă cursă. Toată ţara a ajutat în pregătirea olimpicilor noştri", a spus Nicolae Juravschi.

"Canotorii noştri au reconfirmat clasa. În ultimii 2-3 ani eu au obţinut rezultate bune şi au fost lideri mondiali. Este îmbucurător faptul că am terminat ciclul olimpic cu o medalie", a spus preşedinte Federaţia Moldovenească de kaiac-canoe, Iacob Buhnă.

În urma acestui succes Tarnovschi va fi premiat de Guvern cu 2 milioane de lei.

Serghei Tarnovschi este un canotor moldovean de origine ucraineană, format la şcoala specializată din Lvov. Are 19 ani şi este cel mai tânăr sportiv al lotului olimpic moldovenesc. Fratele său mai mare, Oleg, este și el un canoist de performanță. Amândoi au fost naturalizați de Republica Moldova în anul 2013. El a fost medaliat cu bronz la proba de 1000 de metri din cadrul Campionatului Mondial de caiac-canoe din 2015, de la Milano.

Pe 19 august fraţii Serghei şi Oleg Tarnovschi vor reprezenta Republica Moldova la Olimpiada în proba de canoe dublu 1.000 de metri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu