Prima maşină vorbitoare va apărea în curând VIDEO

Embed:

Un mare producător de automobile va revolutiona experienţa şofatului. Acesta a anunţat, săptămâna aceasta, că maşinile sale vor "începe să vorbească", relatează yoda.co.

Lucrurile nu sunt atât de complicate precum par, pentru că tehnologia există deja pe smartphone-uri şi pe unele autoturisme. Maşina vorbitoare va permite şoferilor să aibă un limbaj natural şi îi va ajuta să rezolve probleme obişnuite, ca de exemplu să facă o rezervare la restaurant.

Astfel de sisteme de recunoaştere a vorbirii sunt oferite de cei de la Nuance, care au reuşit deja să le implimenteze pe Ford Sync şi pe IntelliLink, de la GM. Dar maşinile care vin echipate cu această tehnologie identifică, de regulă, doar 50 sau 60 de comenzi vocale.

Ford Sync este totuşi o excepţie, întrucât e capabilă să înţeleagă 10 mii comenzi vocale, un număr care, totuşi, nu reuşeşte să acopere multitudinea situaţiilor de trafic şi a dorinţelor şoferilor de pretutindeni. Anul viitor, însă, e de aşteptat să facem cunoştinţă cu maşina vorbitoare care le rezolvă pe toate, pentru ca se investesc bani mulţi în această tehnologie.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu