Prima maşină a lui John Lennon, un Ferrari 330GT, va fi scoasă la licitaţie

Prima maşină a lui John Lennon, un Ferrari 330GT din 1965, va fi scoasă la licitaţie la Festivalul Vitezei de la Goodwood, scrie automarket.ro.

Ferrari-urile clasice sunt cunoscute pentru valorile de revânzare ridicate pe care le pot obţine, iar modelele deţinute de celebrităţi au şansa să fie vândute pentru sume mult mai mari datorită acestui atribut.

Pe lângă faptul că a fost prima maşină a celebrului muzician, Ferrari-ul a fost şi maşina în compania căreia a învăţat Lennon să conducă, fiind achiziţionată în ziua în care acesta a promovat examenul auto, la vârsta de 25 de ani.

Exemplarul este vopsit în nuanţa Azurro Blue şi prezintă un interior albastru, starea vehiculului fiind excepţională judecând după imaginile alăturate. Modelul este construit şi cumpărat în 1965 şi a fost deţinut şi condus de Lennon timp de trei ani.

Actualul proprietar a cumpărat maşina de la o reprezentanţă Ferrari din Modena şi a restaurat-o în forma sa iniţială. Achiziţia iniţială l-a costat pe John Lennon echivalentul în lire sterline a 10.000 de dolari, dar experţii estimează că modelul îşi va schimba proprietarul pentru o sumă cuprinsă între 277.000 şi 339.000 dolari la licitaţia programată pe data de 12 iulie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu