Prima întrevedere a lui Osipov şi Ştanski. Declaraţiile reprezentanţilor de la Chişinău şi Tiraspol

Embed:

Toţi şefii grupului de lucru de pe malul stâng şi drept al Nistrului vor fi convocaţi într-o şedinţă, care va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare. Declaraţia a fost făcută de Victor Osipov, după prima întrevedere cu Nina Ştanski.

"A fost o întâlnire importantă, dar și o experiență interesantă și plăcută, deși nu neapărat simplă. Este o oportunitate pentru a reevalua cum au fost relațiile până acum. Ne-am propus să renunțăm la o serie de pași care au avut loc și care au dus la complicarea relațiilor de până acum", a declarat Victor Osipov. 

Oficialul a mai adăugat faptul că: "Suntem interesați să nu blocăm, dar să găsim soluții. Curând voi convoca toți șefii din stânga Nistrului pentru a da un impuls acestui format. Vom avea și o serie de sesiuni tematice. Avem probleme care nu pot fi amânate. Am căzut de acord să ne reunim în formatul "5+2". Reuniunile de acest gen nu au mai avut loc demult, vrem să continuăm într-o manieră constructivă. Obligația noastră este de a lua decizii constructive care se referă la oamenii de pe ambele părți ale Nistrului. Trebuie să găsim soluții".

Totodată, Osipov a declarat că premierul Chiril Gaburici şi liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, s-ar putea întâlni în scurt timp.

Reprezentantul politic al Tiraspolului, Nina Ștanski, a declarat în urma întrevederii cu vicepremierul Victor Osipov, că părțile sunt gata să ''refacă podurile de legătură dintre cele două maluri ale Nistrului". Ștanski a spus că prin aceste poduri se subînțelege reluarea activității grupurilor sectoriale de experți dintre cele două părți.

"Pe data de 20 martie reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului vor desfășura un forum unde vor fi invitați reprezentanții tuturor grupurilor de contact".

Potrivit lui Ștanski, în primul rând se vor reuni experții din grupele privind transportul, apoi experții din domeniul economic. 

PUBLIKA.MD aminteşte că ultima întrevedere a reprezentanţilor politici ai Chişinăului şi Tiraspolului, Eugen Carpov şi Nina Ştanski,a avut loc în luna septembrie 2014.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu