Prima grădiniţă în Schinoasa - satul care nu are şcoală, biserică şi nici măcar un magazin

Embed:

Satul Schinoasa din raionul Călăraşi, localitate care nu are nici şcoală, nici biserică şi nici măcar un magazin va avea, de acum încolo, un Centru Comunitar pentru copiii de vârstă preşcolară. Noua grădiniţă a fost inaugurată, astăzi, cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi al UNICEF.

Centrul Comunitar de la Schinoasa, Călăraşi, este primul dintre cele 50 de astfel de instituţii, care vor fi deschise cu sprijinul UNICEF, în cadrul unui proiect în valoare de peste jumătate de milion de dolari.

Noul centru comunitar din localitate este, de fapt, vechea şcoală primară din sat. În două încăperi înghuste se vor înghesui 27 de copii. Chiar şi aşa, părinţii sunt bucuroşi că vor avea în grija cui să-şi lase micuţii.

Renovarea centrului a costat peste cinci mii de euro. "Astăzi este prima zi dintr-un viitor mai bun pentru copiii din Schinoasa. O zi mai bună pentru copii, dar şi pentru părinţi", a menţionat Alexandra Yuster, reprezentant UNICEF.

"În acest fel, toţi copiii, nu doar cei de vârstă şcolară, vor beneficia de servicii educaţionale şi vor fi suficient de pregătiţi pentru şcoală", a declarat Tatiana Potâng, viceministru al Educaţiei.

Menţionăm că 23 la sută dintre copiii din ţară nu au posibilitatea să meargă la grădiniţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu