PRIMA GALĂ DE BOX PROFESIONIST. Competiţia va avea loc pe 13 aprilie la Chişinău

Eveniment de mare anvergură la Chişinău sâmbăta viitoare! Sala Polivalentă va găzdui "Professional Boxing Show", prima competiţie de box profesionist din Republica Moldova.

În cadrul Galei sunt programate 12 confruntări.

"Acesta este un start pentru toţi boxerii: atât amatori, cât şi profesionişti. Boxerii amatori vor avea mai departe o clară viziune ce pot face, unde pot trece, vor putea boxa la profesionişti", a spus preşedintele IBC, Alexandru Prisăcari.

Capul de afiş al evenimentului este duelul pentru centura de campion al Asiei conform versiunii WBA în categoria de de greutate de până la 61 de kilograme dintre uzbekul Ravşanbek Umurzakov şi filipinezul Roberto Gonzales. Confruntarea va avea 10 runde.

"Părerea mea este că pugilistul din Uzbekistan Ravşanbek Umurzakov este favorit în această luptă, deoarece merge cu seria de 7 victorii consecutive, dar nu putem să uităm de filipinezul Roberto Gonzales, care este mai experimentat", a spus preşedintele IBC, Alexandru Prisăcari.

La Gala din 13 aprilie vor fi puse în joc două centuri în cadrul campionatelor deschise ale Republicii Moldova. Moldoveanul Vladislav Gumeniuc îl va întâlni pe georgianul Ghiorghi Kandelaki, iar un alt compatriot de-al nostru, Octavian Grati, se va duela cu rusul Evgheni Vazem.

Pugiliștilor, care vor impresiona cel mai mult, le vor fi oferite contracte de profesionist în cadrul Promoţiei IBC.

"Vor fi băieţi, care vor semna contracte cu IBC, care le vor ajuta pe viitor să iasă la arenele mondiale. Să le facem lupte pentru centuri pe viitor", a spus preşedintele IBC, Alexandru Prisăcari.

Evenimentul de sâmbătă, 13 aprilie, este organizat chiar de Promoţia IBC, Forul Naţional de Box şi Uniunea Federaţiilor Sporturilor de Contact din țara noastră, cu începere de la ora 18 și 30 de minute.

Preţul biletelor de intrare variază între 150 şi 900 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu