Prima etapă de Formula 1 de pe circuitul de la Soci ar putea fi anulată

Embed:

Primul Marele Premiu al Rusiei la Formula 1, programat în luna octombrie, ar putea fi anulat! Această decizie ar putea fi luată din cauza tensiunilor dintre Rusia şi ţările occidentale în urma violenţelor din Ucraina.

Rusia trebuie să organizeze pe 12 octombrie primul său Mare Premiu de Formula 1 din istorie, pe un circuit construit în acelaşi complex unde au fost organizate Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, de la începutul acestui an.

Evenimentul este aproape să fie anulat, din cauza recentelor conflicte dintre Rusia, pe de o parte, şi Uniunea Europeană şi Statele Unite, pe de altă parte, ca urmare a anexării Crimeei şi a violenţelor izbucnite în Ucraina.

SUA şi Uniunea Europeană au impus recent o serie de sancţiuni economice pentru Rusia, care ar putea fi extinse în perioada următoare. Oficialii europeni au anunţat că dacă vor fi introduse noi sancţiuni pentru ruşi, s-ar putea ca pentru Formula 1 să fie imposibil să organizeze o cursă acolo, din cauza restricţiilor de circulaţie a banilor.

Anterior, presa internaţională a anunţat că anularea cursei ar putea reprezenta chiar o sancţiune economică în sine pentru Rusia.

Marele Premiu al Rusiei urmează să fie cea de-a 16-a cursă a sezonului. Circuitul de la Soci este unul stradal. Autorităţile din Rusia au alocat în 2011, 195,4 milioane de dolari pentru construcţia circuitului. La eveniment ar putea asista cel mult 55 000 de spectatori.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu