Prima etapă a Turneului Celor Patru Trambuline a fost câştigată de Gregor Schlierenzauer

Embed:

Prima etapă a celei de-a 60-a ediţie a Turneului Celor Patru Trambuline a fost dominată de sportivii austrieci. Primul loc a fost ocupat de austriacul Gregor Schlierenzauer, pe locul doi s-a clasat liderul Cupei Mondiale, Andreas Kofler, iar pe locul trei s-a situat Thomas Morgenstern.

Gregor Schlierenzauer a urcat pe cea mai înaltă treaptă, după ce în manşa secundă a zburat nu mai putin de 137 metri. Cu un total de 283 puncte, Schlierenzauer l-a devansat pe Andreas Kofler, liderul la zi al Cupei Mondiale, care nu a adunat mai mult de 265 puncte.

Pe poziţia a treia a încheiat Thomas Morgenstern, care l-a devansat pentru doar trei zecimi pe germanul Severin Freund. Topul cinci a fost completat de japonezul Daiki Ito, în timp ce norvegianul Andres Bardal a încheiat pe locul şase.

Ninsoarea abundentă şi vântul au dat peste cap programul organizatorilor, astfel ca prima etapă a turneului s-a încheiat după mai bine de trei ore şi jumătate, iar competiţia nu s-a trecut fără accidente. Tom Hilde a căzut la aterizare şi a fost transportat la spital, acolo unde s-a constatat o sângerare la ochi şi fractura unei vertebre a coloanei.

Următoarea etapă a Turneului Celor Patru Trambuline se va desfăşura în prima zi din 2012 pe trambulina de la Garmisch-Partenkirchen.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu