Prima ediţie a Campionatului de Judo: Sportivi din toata ţara şi-au dat întâlnire în satul Sadova, raionul Călăraşi

Sportivi din toata ţara şi-au dat întâlnire în satul Sadova, raionul Călăraşi. Aceştia au participat la prima ediţie a Campionatului de Judo, menit să promoveze sportul în mediul rural. Evenimentul a fost organizat cu suportul financiar al ministrului degrevat al Agriculturii, Nicolae Ciubuc, care a venit să promoveze candidatura colegei sale din Guvern, Monica Babuc. va candidata la parlamentare în circumscripţia 22, care include şi localitatea Sadova.

Chiar dacă a fost un turneu de amatori, tinerii afirmă că s-au pregătiti asemnea unor sportivi de performanţă. Emoţiile au fost pe măsură. Unii au plâns de bucurie, alţii pentru că au pierdut.

"Am avut puţine emoţii, iar a doua lupta am pierdut-o dintr-o prostie. Am pierdut, fiindcă am avut trei puncte de penalizare".

"A fost obositor, dar mi-a plăcut trânta".

"Eu practic sportul deoarece el mă ajută foarte mult în viaţă, mă face mai puternic şi scade kilogramele".

Evoluţia participanţilor a fost urmărită de săteni, între care Nicolae Ciubuc, acesta fiiind şi finanţatorul competiţiei. La fel, candidatul din circumscripţia Călăraşi a promis să renoveze sala sportivă în care s-a desfăşurat campionatul.

"Aici, în localitatea Sadova s-au educat foarte mulţi sportivi, care ne-au adus faima atât în localitate, cât şi peste hotarele ei. De aceea este necesar de a promova în continuare modul sănătos de viaţă, de a cultiva educaţia fizică şi sportul în rândul tinerilor", a spus candidatul circumscripţiei nr.15, Nicolae Ciubuc.

Printre cei au susţinut sportivii s-a numărat şi Monica Babuc, candidatul pentru circumscripţia 22, ce include şi câteva sate din raionul Călăraşi. Ministrul degrevat al Educaţiei a venit cu 16 chimonouri pentru sportivii din Sadova.

"La toată lumea, când ajungem în şcolile dumneavoastră vom veni, de asemenea, cu cadouri de acest fel. Dragi tineri sportivi, eu vă doresc tenacitatea, energia şi optimismul să luptaţi în continuare pentru sportul moldovenesc şi pentru voi", a spus candidatul circumscripţiei nr. 22, Monica Babuc.

Competiţia a fost organizată de către antrenorul, Ion Bobeica, din raionul Călăraşi. Tânărul îşi propune, astfel, să promoveze sportul în satele din ţara noastră.

"Majoritatea se concentrează pe sport din oraş, dar satele sunt uitate. De asta avem ca iniţiativă şi împreună, şi cu federaţia lucrăm, ca să răspândim mai mult sportul prin sate", a spus organizatorul, Ion Bobeică.

La Campionatul de Judo din Sadova au participat 180 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani. Învingătorii s-au ales cu diplome, cupe şi premii băneşti.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu