Prima dată în istoria mandatului său. Trump sugerează că va face o vizită în Afganistan

Preşedintele SUA, Donald Trump a sugerat că pregăteşte o călătorie în Afganistan, urmând ca aceasta să fie prima sa vizită în calitate de comandat suprem al forţelor armate americane într-un teatru de război.

Anunțul a fost făcut de agenţia Dpa.

În cursul unui apel video cu trupele americane din Afganistan, cu ocazia Zilei Recunoştinţei, oficialul american i-a spus unui general că se vor întâlni la întoarcerea acestuia în SUA, "ori poate ne vom vedem acolo".

Trump a fost întrebat de un reporter dacă plănuieşte să efectueze o vizită în Afganistan sau Orientul Mijlociu.

"Da, însă nu vă pot spune", a declarat Trump.

Vizitele preşedinţilor americani în zone de război sunt în general secrete din motive de securitate, informează mediafax, iar eventuala vizită a președintelui american apare în urma criticii pentru faptul că la aproape doi ani de la alegerea sa nu a efectuat încă nicio vizită într-un zonă de război unde sunt prezente trupe americane.

Aproximativ 14.000 de militari americani sunt staţionaţi în Afganistan. Aceștia rolul de a antrena şi sprijini forţele de securitate afgane, dar efectuează şi operaţiuni antiteroriste împotriva militanţilor reţelelor extremiste al-Qaida şi Stat Islamic.

PUBLIKA.MD aminește că predecesorul lui Trump la Casa Albă, Barack Obama, a efectuat două vizite în Afganistan şi una în Irak, iar preşedintele George W. Bush a călătorit de două ori în Afganistan şi de patru ori în Irak în cele două mandate ale sale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu