PRIMA CASĂ a depăşit nivelul de 1 MILIARD DE LEI - credite oferite pentru procurarea locuinţelor

Embed:

Prima Casă a depăşit nivelul de 1 miliard de lei, credite oferite pentru procurarea locuinţelor. Din 2071 de beneficiari, aproape 1499 sunt familii tinere, iar 572 - tineri necăsătoriţi.

Cu ajutorul Programului PRIMA CASĂ, în oraşe au fost cumpărate 1499 de case, iar în sate - 132.

Preţul mediu al unei locuințe cu suprafața medie de 59 de metri pătrați este de jumatate de milion de lei.

Datele mai arată că cele mai multe locuinţe în cadrul programului guvernamental Prima Casă au fost procurate în municipiile Chişinău şi Bălți.

"Suma creditelor oferite tinerilor și familiilor în cadrul Programului guvernamental “Prima Casă” a depășit 1 miliard de lei. Asta înseamnă că tinerii își doresc un viitor acasă", a scris pe pagina sa de Facebook, premierul, Pavel Filip.

Programul "Prima Casă", lansat de Guvern în 2018, este destinat cetăţenilor de până la 45 de ani, angajați oficial şi care nu au alte credite ipotecare. 

Tot anul trecut, programul a fost extins prin "Prima Casă 2", proiect destinat medicilor, profesorilor, poliţiştilor, militarilor şi altor angajaţi ai instituţiilor de stat, cărora statul le achită jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului.

În cadrul "Prima casă 3", statul compensează cu 10, 25, 50 şi chiar sută la sută costul creditului locuinţelor, în funcţie de numărul de copii, iar beneficiarii plătesc doar dobânda.

La fel, Guvernul se pregătește și de lansarea programului Prima Casă 4, destinat persoanelor angajate în sectorul privat. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu