Prima Casă a ajuns la Bălţi. Un tânăr a semnat contractul şi a beneficiat de credit: Mă bucur că am putut să aplic la acest program

Embed:

Prima Casă a ajuns şi la Bălţi. Un tânăr de 35 de ani a semnat deja contractul, după ce anterior a depus actele la bancă pentru a beneficia de un credit în cadrul acestui program. Bărbatul şi-a ales un apartament cu două camere într-un bloc nou. El urmează să achite rate lunare de patru mii de lei.

Victor Răilean lucrează ca inginer şi stă de mai mulţi ani cu chirie în oraşul Bălţi. El spune că acest program i-a realizat visul de a avea propria casă: "Mă bucur foarte mult că am avut posibilitatea de a aplica la acest program. Am depus toate actele necesare pentru a beneficia de un credit".

Potrivit reprezentanţilor băncii din Bălţi, deja zeci de persoane au cerut informaţii despre aceste credite.

"Doar la filiala noastră din Bălţi, peste 50 de oameni s-au interesat de acest program. 12 persoane au început să adune actele, iar ieri a fost trimis cel de al doilea dosar la ODIMM", a declarat Raisa Pislariuc, directorul filialei băncii din Bălţi.

În total, peste 400 de persoane s-au interesat la această bancă de beneficiile creditelor pentru Prima Casă. 

"Din aceste persoane interesate, 18 deja şi-au completat dosarele şi sunt cu ele în diverse faze de pregătire. 14 sunt din afara Chişinăului", a menţionat Bogdan Pleșuvescu, preşedintele Victoriabank.

Până acum, două familii din Chişinău şi-au cumpărat o locuinţă prin programul "Prima Casă". La el pot aplica persoane cu vârsta de până la 45 de ani, angajate oficial.

Cererile pot fi depuse la trei bănci: Moldindconbank, Victoriabank şi Moldova-Agroindbank.

Beneficiarii trebuie să prezinte buletinul de identitate, certificatul privind mărimea salariului, dar și actul care confirmă că nu dețin o altă locuinţă. Aceştia își pot cumpăra orice casă care să coste până la un milion de lei. Ei trebuie să achite un avans iniţial de doar 10 la sută, de trei ori mai mic decât la creditele ipotecare obişnuite.

Programul "Prima Casă" a fost lansat la iniţiativa premierului Pavel Filip.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu