Prima Casă 3 se bucură de mare popularitate: În doar două săptămâni, 17 persoane au depus cereri pentru a beneficia de o locuinţă

Programul Guvernului "Prima Casă 3", destinat familiilor cu copii, se bucură de mare popularitate.

În doar două săptămâni de la lansare, aproape 17 solicitanţi au depus cereri pentru a beneficia de o locuinţă. Potrivit datelor oferite de Ministerul Finanţelor, trei familii vor primi în curând creditele.

Iar în două luni de la lansarea programului "Prima Casă 2", destinat bugetarilor, au fost depuse 25 de cereri. Nouă persoane au primit deja creditul de la bancă. Cei care vor să aplice la proiect, o pot face on-line la orice oră.

Dumnealui trebuie să acceseze compensaţii prima casă pentru a se înregistra în cadrul programului. Dacă persoana nu este înregistrată sau nu are cont în prima casă, apasă înregistrare. Persoana trebuie să introducă IDNP- ul, prenumele, numele, adresa, mail, parola şi parola şi se înregistrează. După aceasta persoana urmează să încarce toate documentele care sunt necesare.

Au fost cazuri când persoanele au aplicat cereri on-line şi noaptea.

"Am avut aplicanţi la Prima Casă 2 când aplicantul s-a înregistrat şi a aplicat la ora două de noapte. Oamenii se înregistrează şi la opt şi la şapte", a spus şeful de direcţie la Ministerul Finanţelor, Inga Drobiţchi.

La "Prima Casă 2" cel mai mult au aplicat poliţiştii şi medicii. Iar la "Prima Casă 3" până acum au aplicat familii cu un copil sau doi.

"Sunt mulţi din medicină, din poliţie, învăţământ sunt mai puţini. La Prima Casă 3 de la şase august până în prezent avem 17 cereri care sunt în lucru", a spus şeful de direcţie la Ministerul Finanţelor, Inga Drobiţchi.

În cadrul Programului "Prima Casă 2", destinat bugetarilor, statul achită jumătate din creditul luat pentru procurarea locuinţei care nu trebuie să depăşească 600 de mii de lei. Beneficiarii vor trebui să plătească cealaltă jumătate şi dobânzile. Creditul se acordă pe o perioadă de maximum 25 de ani.

La "Programul Prima Casă 3" pot aplica atât bugetarii, cât şi cei care lucrează la patroni. Astfel, angajaţii la stat vor putea beneficia de compensații din ambele părți.

Amintim că "Prima Casă", lansat de Guvern, este destinat cetăţenilor care au până la 45 de ani, lucrează oficial şi nu au alte credite ipotecare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu