Prim Test Drive cu noul Fiat Panda 2012 1.3 Multijet 75 CP

Fiat a lansat în premieră în Europa de Vest ultima generaţie a modelului său de clasă mică Panda, informează autolatest.ro. Noul model are o caroserie mult mai mare decât cea a generaţiei precedente şi face din acest model un concurent de seamă pentru maşinile din clasa imediat superioară, respectiv clasa compactă inferioară.

Panda 2012 se prezintă clienţilor acum drept un model care oferă un spaţiu interior foarte mare unde cei mai câştigaţi sunt pasagerii din spate care benefeciază de un spaţiu mare la nivelul genunchilor şi la nivelul capului.

Conform primului test realizat de AMS Germania, maşina echipată cu motorul diesel Multijet de 1.3 litri şi 75 CP are drept avantaje o motorizare extrem de economică însă care nu benefeciază de o antifonare foarte bună.

Spaţiul interior este, de asemenea, foarte mare atât pentru pasageri cât şi pentru bagaje, însă variabilitatea interiorului este foarte bună doar dacă se plăteşte suplimentar pentru bancheta rabatabilă şi a spaţiilor de depozitare.

Cea mai importantă inovaţia este din păcate opţională şi reprezintă, de fapt, un sistem pasiv care opreşte maşina atomată în ora, până la o viteză maximă de 30 km/h.

Sitemul ESP este bine reglat pentru comportamentul maşinii în situaţii critice însă sistemul de frânare este mediocru.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu