Prim-ministrul Gaburici va discuta cu fermierii. Aceştia AMENINŢĂ cu proteste în masă

Embed:

Fermierii se vor întâlni astăzi cu prim-ministrul Chiril Gaburici. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către ministrul Agriculturii Ion Sula. 

La reuniunea care va avea loc la ora 15:00 la Guvern, şeful Cabinetului de Miniştri va încerca să cadă la o înţelegere cu agricultorii. 

Mai multe asociaţii de producători agricoli au anunţat pentru mâine proteste cu echipament tehnic pe drumurile din ţară, declarându-se nemulţumite de ceea ce ele numesc "inacţiunea autorităţilor faţă de soluţionarea problemelor din sector".

Astăzi premierul Gaburici a semnat acordul privind programul UE ENPARD care prevede un ajutor agricultorilor de 64 de milioane de euro în următorii şapte ani.

Principalele revendicări ale asociaţiilor de fermieri sunt majorarea Fondului de  subvenționare a agriculturii până la un miliard 200 de milioane de lei, păstrarea Taxei pe Valoare Adăugată de 8 la sută pentru producția agricolă şi modificarea legii cu privire la piața produselor petroliere. 

Fermierii mai cer finanțarea proiectelor investiționale în agricultură din creditul polonez şi asigurarea creditării la dobânzi mici. 

Zilele trecute, ministrul Agriculturii, Ion Sula, i-a îndemnat pe fermieri să discute cu autorităţile, iar premierul Chiril Gaburici a promis că va căuta soluții pentru problemele existente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu