Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau: Federația Rusă creează probleme la nivel internațional

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că Federația Rusă creează probleme la nivel internațional. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul vizitei lui Trudeau în Lituania.

„Rusia continuă să fie țara care tinde să destabilizeze situația și regulile la nivel internațional, creând probleme și încercând să creeze probleme la nivel global”, a declarat prim-ministrul Canadei, citat de The Globe and Mail, a citat deschide.md

În același timp, șeful Guvernului canadian a menționat că țara pe care o conduce va continua să caute un dialog constructiv cu Rusia. Trudeau a mai adăugat că relațiile dintre Moscova și Ottawa sunt încordate, deoarece Federația Rusă acționează într-un mod nedemocratic.

Șeful Cabinetului de Miniștri de la Ottawa și-a exprimat speranța că Donald Trump îl va îndemna pe omologul său rus, Vladimir Putin, să-și schimbe atitudinile internaționale, în cadrul întrevederii din 16 iulie de la Helsinki.

Ca argumente, Justin Trudeau a menționat problema anexării Crimeii, a conflictului din Donbas, dar și atacurile cu Noviciok din Salisbury și Amesbury.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu