Prietenul omului de afaceri Luncaşu sparge tăcerea: Iurii suferea de o boală, iar după mai multe articole denigratoare, care au apărut în presă, starea de sănătate s-a agravat

Igor Fraihman, un prieten apropiat al familiei Luncașu, susţine că după moartea omului de afaceri Iurii Luncaşu în presă au apărut mai multe informaţii false. Acesta a organizat o conferinţă de presă pentru a dezminţi toate speculaţiile şi pentru a le povesti oamenilor despre viaţa şi familia decedatului. 

"Am fost prieteni aproape 40 e ani, am învăţat împreună. Vreau să menţionez că voi vorbi nu doar din numele meu, dar şi din numele familiei. Rudele sunt şocate de cele întâmplate şi nu sunt gata să vină aici, în faţa dvs.", spune Fraihman. 

Bărbatul spune că Iurii Luncaşu şi-a început afacerea în 1987 şi niciodată nu a ocupat funcţii politice şi nici nu şi-a dorit acest lucru. "Făcea acte de binefacere, dar nu le făcea public. Erau nişte acţiuni făcute din inimă. Îşi iubea familia şi tot ce făcea era pentru familie".  

Igor Fraihman a dezminţit informaţiile că Luncaşu ar avea relaţii de rudenie cu Vlad Plahotniuc şi că ar fi făcut şcoala KGB. 

"Despre relaţia cu Guşan din transnistria, abia acum am aflat cine este acest Guşan, vă spun că cei doi nici nu s-au cunoscut", mai spune Igor Fraihman. 

Bărbatul a venit cu o rugăminte către mass-media să nu facă legătura dintre moartea fiului analistului politic Anatol Ţăranu şi Luncaşu: "Despre faptul că şoferul lui Luncaşu este tatăl celui care l-a omorât pe fiul lui Ţăranu, nu are nicio treabă, nu trebuie de făcut legătură". 

Igor Fraihman a povestit că Iurii Luncaşu suferea de o boală neurologică, iar după ce în mass-media au apărut mai multe articole denigratoare la adresa lui, starea de sănătate a lui Luncaşu s-a agravat. "Aceste articole false l-au afectat foarte mult", a explicat prietenul decedatului. 

Fraihman a anunţat că familia Luncaşu a angajat un avocat, care se va ocupa de acest caz. Juristul va studia toate informaţiile false care au apărut în presă până la decesul lui Luncaşu, dar şi după. 

Amintim că Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate şi Cauze Speciale a iniţiat un dosar penal pentru omor intenţionat. Procurorii au declarat că investighează toate versiunele, fără a oferi alte detalii.

Iurii Luncaşu s-a stins sâmbătă trecută, după ce s-a împuşcat mortal cu pistolul deţinut legal. Cel puţin aceasta este versiunea şofelului personal al omului de afaceri, care a declrat poliţiei că totul s-a întâmplat sub privirile lui, pe traseul ce face legătura între Durleşti şi Ialoveni.

loading...

Lasă un comentariu