PREVIZIUNI ECONOMICE OPTIMISTE. Până în 2020, economia Moldovei va creşte cu 4% anual

Embed:

Economia Moldovei va creşte până în 2020 cu patru la sută anual. Previziunea optimistă vine din partea Băncii Mondiale, care susţine că, în aceste condiţii, rata sărăciei va scădea semnificativ şi va ajunge sub cota de 10 la sută peste doi ani. Potrivit experţilor instituţiei internaţionale, progresul este determinat, în cea mai mare parte, de majorările salariale în sectorul public şi a creşterii transferurilor.

Doar în prima jumătate a acestui an, economia Moldovei a înregistrat o creştere de aproximativ cinci la sută.

"Această creştere va fi în continuare bazată pe partea de producţie. Practica exporturilor puternice avem şi creşterea industriei, care este al doilea factor important pe partea de producţie atunci când vorbim de creşterea economică. Încrederea sporită a consumatorilor şi a mediului de afaceri şi o normalizare continuă şi lentă în sectorul financiar vor fi motorii creşterii economice", a spus Marcel Chistruga, economist Banca Mondială

În prezent, rata sărăciei în Moldova este de 14,4 la sută. Potrivit Băncii Mondiale, în următorii doi ani, aceasta va scădea semnificativ.

"Cu un nivel mai mic de 10 la sută până la finele anului 2020. Este important ca în aceste condiţii, autorităţile să se axeze pe creare de condiţii pentru o creştere puternică a productivității", a spus Marcel Chistruga, economist Banca Mondială.

Pentru 2019 Banca Mondială estimează o creştere a PIB-ului cu 3,8 la sută, care va ajunge la aproximativ 209 miliarde de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu