Surprize de la Chiril Gaburici. Ministrul a simţit pe propria piele cum este să fii călător obişnuit într-un microbuz de rută

Zis şi făcut. Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a simţit pe propria piele cum e să circuli cu transportul public.

După ce le-a recomandat săptămâna aceasta angajaţilor de la Agenţia Naţională Transport Auto să verifice condiţiile din gările auto, ministrul a decis să încerce pe propria piele cum este să fie un călător obişnuit.

Acesta a mers la Gara de Sud din Capitală de unde şi-a procurat bilet şi a pornit spre Taraclia, unde a avut loc şedinţa Guvernului în teritoriu. Chiril Gaburici a identificat mai multe încălcări din momentul în care a urcat în microbuz.

Din imaginile postate de ministru pe Facebook se vede că drumul nu a fost atât de confortabil din cauza spaţiului mic dintre scaune.

"Două probleme mari ce sunt acum noi trebuie să luăm o atitudine este lipsa de centuri de siguranţă despre care am mai vorbit odată. O altă problemă este că unitatea de transport a staţionat la staţia de alimentare cu petrol împreună cu pasagerii, ceea ce este inadmisibil. Am discutat şi cu pasagerii este un confort minim necesar prezent în multe rutiere. Noi vrem să educăm şoferii şi companiile de transport să ajusteze la regulile care există", a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici. 

Este bine însă că pasagerii sunt conştienţi şi procură bilete, a mai declarat ministrul.

Miercuri, în cadrul unei vizite inopinate la Agenţia Naţională Transport Auto, ministrul i-a recomandat conducerii instituţiei, dar şi angajaţilor ANTA să circule cu transportul public pentru a simţi pe propria piele problemele din domeniul transportului, dar şi pentru a se convinge că nu întotdeauna deciziile luate sunt respectate.

"Să vedem cum şoferii o să se comporte cu voi. Până când nu o să simţim lucrurile acestea pe pielea noastră noi nu o să facem mari schimbări. Să încerce să intre fără bilet să vadă ce bilet o să primească de la şofer. Noi nu suntem capabili să îi verficăm pe toţi şi ajungem în situaţia în care ajungem. Suferă cetăţenii şi companiile care sunt de transport", a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

27 de persoane printre care şefi ai mai multor autogări din ţară, dispeceri şi controlori sunt cercetati penal.

Aceştia sunt bănuiţi că ar fi colectat ilegal de la şoferii de curse naţionale şi internaţionale un milion şi jumătate de lei lunar.

Banii erau oferiţi de conducătorii auto pentru scutirea de controale şi acoperirea unor abateri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu