Directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, citat la judecătoria din oraş

Embed:

Directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost citat pentru mâine la judecătoria din oraş. Iovcev este chemat repetat de instanţă pentru a oferi explicaţii în cadrul unui dosar în care este acuzat de nesupunere faţă de administraţia de la Tiraspol.

"Mâine nu mă prezint, am ajuns la concluzia că presiunile nu se vor termina asupra liceului nostru şi asupra celorlalte şcoli. Sunt un director ce mă supun nemijlocit Ministerului Educaţiei şi mai departe vom colabora numai la indicaţia ministerului Educaţiei şi Biroului pentru Reintegrare", a declarat Iovcev.

Dosarul a fost deschis la începutul lunii decembrie, după ce reprezentanţii instituţiilor de forţă din regiune au descins la liceu şi i-au ameninţat cu închisoarea pe mai mulţi angajaţi ai şcolii. Miliţienii au spus că o profesoară s-ar fi plâns că instituţia de învăţământ se confruntă cu probleme financiare, lucru infirmat de către angajaţi. Directorul singurului liceu cu predare în limba română din Tiraspol susţine că citaţia este o provocare din partea Tiraspolului. Ion Iovcev spune că subiectul ar trebui să fie discutat de către participanţii la negocierile în formatul "5+2".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu