Vlad Filat despre demisia sa: Ar fi o LAŞITATE dacă aş lăsa ţara fără guvernare

"Ar fi o laşitate dacă aş lăsa ţara fără guvernare". Astfel a reacţionat premierul Vlad Filat la faptul că fostul prim-vicepreşedinte al Parlamentului, Vlad Plahotniuc, i-a cerut demisia, iar preşedintele Legislativului, Marian Lupu, a declarat că îl aşteaptă pe Vlad Filat în Parlament, pentru ca acesta să fie reconfirmat în funcţia de prim-ministru.

"Ar fi o laşitate dacă aş lăsa ţara fără guvernare. Dacă ei sunt atât de curajoşi şi au început să spună cuvinte atât de tari, nu au decât să respecte norma legală, să iniţieze procedura de demisie a Guvernului şi să îşi expună punctul de vedere în acest sens, prin vot în Parlament", a declarat Vlad Filat. 

Totodată, deşi a anunţat săptămâna trecută că PLDM denunţă acordul de constituire al AIE, liderul liberal-democraţilor îi numeşte totuşi colegi pe cei din Alianţa de la guvernare. Chiar şi aşa, Vlad Filat nu a ezitat să vorbească cu ironie în adresa lor. 

"Trebuie să fie mai multă coerenţă şi acţiune în declaraţiile partenerilor din Alanţă. Mai ieri se făcea afirmaţia că ţara este în haos. Eu cred că ei au nevoie de un pic de linişte, ca să înţeleagă ce se întâmplă", a mai spus Filat. 

Publika.md menţionează că, săptămâna trecută, deputatul democrat Vlad Plahotniuc a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului şi i-a cerut premierului Vlad Filat să facă la fel. Totodată, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a declarat că îl aşteaptă pe Filat în Parlament, pentru a-i fi confirmat statutul de prim-ministru.

Pe de altă parte, liberal-democraţii îl apără pe premier şi spun că acesta nu-şi va prezenta demisia, aşa cum au cerut democraţii.

Amintim că regulamentul Parlamentului prevede că legislativul poate acorda vot de neîncredere activităţii Executivului printr-o moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi.

În cazul în care moţiunea de cenzură este votată, în termen de trei zile, premierul trebuie să-şi prezinte demisia Preşedintelui Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu