Preţurile nu vor depăşi limita stabilită de BNM. Produsele la care au înregistrat cele mai mari ieftiniri

Embed:

Preţurile nu vor depăşi, în acest an, limita stabilită de Banca Naţională. În 11 luni ale anului inflaţia a fost de 1,8 la sută, în timp ce prognoza BNM pentru 12 luni ale anului este de 4,6 la sută.  

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în noiembrie s-a înregistrat o creştere a preţurilor cu peste doi la sută la produsele alimentare.

Cel mai mult s-au scumpit ouăle de găină, cu peste 23 la sută. De asemenea, oamenii au plătit mai mult pentru legume şi produsele lactate.

Şi hainele s-au scumpit în luna noiembrie faţă de luna precedentă cu până la trei la sută, aspiratoarele - cu aproape două procente şi aparatele pentru igienă personală - cu peste unu la sută.

În ultima lună a acestei toamne, oamenii s-au bucurat şi de mai multe ieftiniri.

Cele mai mari scăderi ale preţurilor s-au înregistrat la medicamente, electrocasnice şi motociclete, de la unu până la trei procente.

În schimb, mai mult au costat convorbirile internaţionale, cu aproximativ patru la sută, iar călătorile cu trenul peste hotarele ţării - cu aproape trei la sută.

Costurile serviciilor televiziunii prin cablu au crescut cu două procente, iar turismul internațional - cu aproape unu la sută. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu