PREŢURILE la carburanţi au revenit la nivelul de acum două săptămâni

Embed:

Benzinăriile din ţară vor reveni la preţurile de ieri a carburanţilor, după ora 15:00. Potrivit directorului general al ANRE, Tudor Copaci, instituţia va executa hotărârea Judecătoriei Chişinău, care a decis suspendarea preţurilor plafon, anunţate marţi.

Sentința este cu drept de atac, dar șeful ANRE a declarat că încă nu știe dacă o vor contesta la Curtea de Apel.

CITEŞTE ŞI: Decizia ANRE de a ridica preţurile la carburanţi, SUSPENDATĂ de judecători

"Decizia nu poate fi comentată, ci doar executată. Noi vom pune în aplicare chiar astăzi şi vom suspenda ordinul de stabilire a preţurilor plafon, ultimul ordin, şi vom reveni la preţurile anterioare", a spus şeful ANRE, Tudor Copaci. 

Astfel, ANRE a publicat tarife noi pentru carburanți. Din această după-amiază, un litru de benzină din nou va fi vândut cu cel mult 19 lei și 15 bani, cu 34 de bani mai puțin decât anunțase ieri agenţia.

Iar motorina va costa 17 lei și 9 bani, și nu 17 lei și 41 de bani, așa cum a fost stabilit prețul-plafon.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, decizia judecătorilor se bazează pe faptul că menținerea tarifelor anunțate ieri de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică ar putea duce la lezarea drepturilor și intereselor consumatorilor care, în consecință, ar putea înregistra pierderi.

Ieri, ANRE a anunțat majorarea prețurilor-plafon la benzină și motorină.

După asta, Ministerul Economiei și Agenția pentru Protecția Consumatorului au solicitat instanței de judecată să anuleze ordinul, motivând prin faptul că decizia este una ilegală şi nu a fost supusă consultărilor publice.

Recent, premierul Pavel Filip a cerut ANRE mai multă transparență la stabilirea preţurilor și mai multă claritate. El a încurajat instituţia să comunice cu populaţia cât mai deschis la acest subiect.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu