Preţuri, ca de sărbători: Pentru o masă modestă de Revelion vom fi nevoiţi să plătim cel puţin 1.000 de lei

Embed:

Pentru o cină modestă de Revelion, pentru patru persoane, trebuie să scoateţi din buzunar nu mai puţin de o mie de lei. Plafonul maxim al bugetului de sărbătoare este limitat doar de poftele şi posibilităţile financiare ale cumpărătorului.

În ajun de sărbători, magazinele sunt luate cu asalt de oamenii dornici să îşi umple masa cu tot felul de bucate. Vânzătorii spun că aglomeraţia va dispărea, mâine, abia cu câteva ore înainte de miezul nopţii.

"Este foarte întrebat cârnaţul "Moscovskii", "Servelat", "Chişinău", de asemenea, este solicitată pastramaua şi alte produse tradiţionale. La fel, se vinde foarte bine carnea proaspătă", a menţionat administratorul unui magazin Parascovia Coda.

Un kilogram de carne de porc sau de costiţă costă 80-90 de lei. Mai scumpă este carnea de vită, pentru un kilogram de muşchi trebuie să scoateţi din buzunar în jur de 140 de lei. În schimb, dacă optaţi pentru muşchi afumat veţi plăti până la 100 de lei. Mai scump este jambonul "De Tambov" şi păstrama – aproape 130 de lei pentru un kilogram. Cam tot atât veţi scoate din buzunar şi pentru caşcaval - de la 120 până la 200 de lei. Mai aveţi nevoie de cel puţin 60 de lei pentru o sticlă de vin spumant, şi de 100 de lei pentru fructe.

Preţurile destul de pipărate nu-i opresc însă pe cumpărătorii dornici să pregătească masa de sărbătoare.

"Din băuturi vom avea pe masă vin spumant, vodkă, dar şi vin de casă. De toate câte puţin, sigur vor fi şi fructe", a sspus un cumpărător.

Cumpărătorii spun că pe lângă cele cumpărate, vor pregăti şi bucatele tradiţionale.

Medicii ne recomandă să fim atenţi şi să nu abuzăm de alimente şi băuturi alcoolice în perioada sărbătorilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu