Preţul petrolului la nivel mondial

Embed:

Preţul petrolului, la nivel mondial, a oscilat la bursele internaţionale. Pentru prima dată în ultimele cinci zile, preţul aurului negru a înregistrat o creştere pe fondul declaraţiilor cancelarului german, Angela Merkel, şi a preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Oficialii europeni au convenit să discute despre o cooperare mai strânsă în domeniul bancar din Uniunea Europeană, pentru rezolvarea crizei datoriilor din regiune.

Astfel, preţul petrolului futures vândut la New York a crescut cu 75 de cenţi, până la 83,98 de dolari pentru un baril. Totodată, barilul de petrol Brent a câştigat 42 de cenţi şi costă 98,85 de dolari. Asta după ce luni, a scăzut la cel mai mic nivel din ultimul an.

Potrivit experţilor, scăderea preţului este influenţată de temerile legate de acutizarea crizei din Zona Euro, precum şi din cauza creşterii stocurilor americane de petrol cu 2,2 milioane de barili.

Totodată, fostul strateg şef al grupului financiar Morgan Stanley a anunţat că preţul petrolului ar putea ajunge la 60 de dolari pentru un baril. Asta în condiţiile în care Arabia Saudită ar putea continua să crească volumul zilnic al producţiei, favorizând astfel scăderea cotaţiei petrolului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu