Prețul motorinei s-ar putea micșora cu până la 1 leu. DECLARAȚIILE premierului după întâlnirea cu petroliștii

Embed:

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii mai multor companii petroliere din ţară. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre preţul carburanţilor pe piaţa internă.

"Am avut o întâlnire cu reprezentanții companiilor petroliere nu pentru a face influență, dar pentru ca cetățenii să fie siguri în transparența formării prețurilor. Asta ar înseamna că nu se regăsească extraprofituri, cheltuieli nejustificate. Am avut o discuție constructivă. Am vorbit și despre problemele cu care se confruntă petrolierii. Tarifele urmează să fi impuse după aprobarea metodologiei de calculare de către ANRE. Contez pe responsabilitatea companiilor petroliere întru ajustarea preturilor la pompă, luând în considerație că sunt premise pentru aceasta, vorbind și de prețul petrolului pe piata internațională. În zilele următoare mizăm pe rezultate. O să avem o scădere de preț cu siguranță", a declarat premierul Pavel Filip. 

Mai mult decât atât, unul dintre reprezentanții companiilor petroliere a declarat că s-ar putea ca prețul carburanților să se ieftinească cu aproape un leu pe parcusul anului.

Totodată acesta a anunțat că mai multe companii petroliere au micșorat cu circa 60 de bani prețul motorineri în această dimineață.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu