Preţul apartamentelor din Capitală, în scădere. Cât costă o locuinţă în funcţie de sectorul ales

Embed:

Preţul apartamentelor din Capitală a scăzut uşor în luna februarie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit datelor agenţiei imobiliare Lara, diferenţa este de la câţiva euro până la 50 de euro pe metru pătrat, în funcţie de cartier.

Potrivit statisticilor, în cartierul Telecentru, luna trecută, un metru pătrat a costat 573 de euro, cu 50 de euro mai puţin decât în aceeaşi lună a anului 2017. În centrul oraşului, preţul a scăzut cu şase euro, ca şi la Ciocana. Iar la Râşcani diferenţa a fost de cinci euro. Acolo un metru pătrat a costat 589 de euro.

Cele mai ieftine apartamente sunt în sectorul Buiucani. Un metru pătrat într-o locuinţă cu o cameră a costat 555 de euro, cu cinci euro mai puţin. Şi în cazul apartamentelor cu două camere, cel mai mult s-au ieftinit cele de la Telecentru, unde preţul a scăzut cu 22 de euro şi a ajuns la 538 de euro. În sectorul Centru, diferenţa de preţ este de şase euro, iar la Ciocana un metru pătrat costă 545 de euro, cu şapte euro mai puţin. În sectoarele Râşcani şi Buiucani preţul a scăzut cu cinci euro. 

"În unele sectoare ale Capitalei preţul a scăzut foarte mult, dar în altele scăderea este nesemnificativă. Vânzătorii nu sunt gata să taie din preţuri mai mult, iar cumpărătorii aşteaptă oferte avantajoase. Creşte şi numărul construcţiilor noi, iar oferta este foarte mare", a declarat Serghei Ciutac, expert imobiliar.

Experţii din domeniu prognozează pentru acest an stabilizarea pieţei imobiliare, iar printre principalii factori este creşterea transferurilor de bani din străinătate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu