Pretorul sectorului Centru spune CE RISCĂ persoanele în casele cărora se vor găsi butelii cu gaz (VIDEO)

Embed:

Membrii comisiilor speciale ale Primăriei Capitalei încep de astăzi verificările blocurile şi localurilor în care se mai folosesc buteliile cu gaz. Din aceste comisii fac parte angajaţi ai preturilor, ai Direcţiei locative, ai IGSU, poliţişti, precum şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică.

Cetăţenii în locuinţele cărora vor fi depistate butelii cu gaze vor fi informaţi despre pericolul la care se supun. De asemenea, aceştia vor primi un termen pentru a renunţa la utilizarea acestora.

Dacă nu se vor conforma indicaţiilor membrilor comisiei: 

"Cetăţenii vor fi informaţi despre pericolul care îl paşte şi i se va propune să lichideze. Se va da şi un termen, iar dacă nu se va confirma, Direcţia locativ-comunală este împuternicită să intenteze procese verbale în baza Codului Contravenţional", a declarat Pavel Rusu, pretorul sectorului Centru. 

Agenţii economici vor fi informaţi suplimentar despre interzicerea folosirii neautorizate a buteliilor cu gaz lichefiat în activitatea de comerţ şi prestări servicii.

Mai mult, unităţile de comerţ ambulant amplasate în zonele publice din oraş care folosesc ilegal buteliile cu gaz vor fi evacuate de preturile de sector.

Reprezentanţii Primăriei au mai anunţat că, începând de duminică, la Dispeceratul central municipal au fost înregistrate peste 200 de apeluri de la cetăţeni care au sesizat cazuri de folosire ilegală a buteliilor cu gaz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu