PRESUPUȘII SPIONI RUŞI în atenția presei internaționale: Petrov și Boșirov au dat un interviu pentru Russia Today

Cei doi cetăţeni ruși care au ajuns în atenția presei internaționale după ce au fost acuzați de autoritățile britanice de tentativa de asasinare a lui Serghei Skripal şi ai fiicei lui, au ieșit, în sfârșit, în lumina reflectoarelor.

Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov au dat un interviu pentru postul de televiziune afiliat Kremlinului, Russia Today. Aceştia au confirmat că au fost în Salisbury chiar în acele zile şi că ei sunt cei din imaginile publicate în presa britanică.

Cei doi au negat orice implicare în tentativa de asasinat și au spus că s-au dus în Salisbury în calitate de turiști.

Bărbaţii au infirmat faptul că ar fi folosit nume false la intrarea în Regatul Unit şi că ar fi agenți GRU.

Pentru toate incomoditățile create, ei așteaptă să primească scuze din partea autorităților britanice.

Presa britanică remarcă faptul că în timpul interviului, cei doi nu au fost întrebaţi cum explică urmele de noviciok găsite de anchetatorii în camera hotelului din Londra unde s-au cazat cei doi aşa-zişi turişti ruşi.

Între timp, reprezentanţii guvernului britanic au calificat interviul drept ridicol. Surse din serviciile britanice de informaţii au afirmat că nu îşi schimbă evaluările şi că ofiţerii GRU sunt cei care au comis atacul cu arma chimică.

Iar presa internațională scrie că cei doi ar fi ieșit în public ca la comandă, la doar două zile după ce președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că ar fi bine să o facă. Pe numele lui Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov au fost emise mandate de arestare europene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu