Prestaţie ruşinoasă a tenismenilor moldoveni la turneul internaţional "Moldova Open"

Embed:

Tenismenii moldoveni au avut o evoluţie sub aşteptări în cea mai importantă competiţie de tenis organizată la Chişinău. La turneul internaţional "Moldova Open", niciun reprezentant al ţării noastre nu a reuşit să treacă de primul tur.

Republica Moldova a avut 10 reprezentanţi în turneul juniorilor, desfăşurat sub egida Federaţiei Internaţionale de Tenis. Şapte dintre ei nu au reuşit să treacă de calificări, iar ceilalți trei, care au ajuns pe tabloul principal, au fost eliminaţi încă din primul tur.

"Din păcate, anul acesta rezultatele moldovenilor nu sunt cele mai bune. Dar sunt alte lucruri importante. Organizarea, locul în clasament al sportivilor care au participat, dar şi faptul că am putut arăta mai multor ţări că şi la noi sunt schimbări radicale în sport prin investiţii din partea Guvernului în infrastructură. Cred că se merită atenţie", a spus preşedintele FM de tenis, Marina Tauber. 

Turneul masculin a fost câştigat de rusul Timofei Skatov, care a dispus, într-o finală extrem de disputată, de compatriotul său Nikolai Vîlegjanin cu scorul de 6-4 4-6 7-5.

Skatov a cucerit trofeul şi în proba de dublu masculin, alături de cehul Tomas Machac.

"Sincer să fiu, nu m-am aşteptat. Antrenorul m-a rugat să joc cât mai bine. Am reuşit să ating forma maximă, am ajuns în finală şi am câştigat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la dublu", a spus tenismanul rus, Timofei Skatov.

Finala feminină a fost câştigată de Eliz Maloney din Marea Britanie, care a învins-o în finală pe Daria Fraiman din Rusia cu scorul de 6-2 7-5.

Turneul Internaţional "Moldova Open" s-a desfăşurat la Şcoala Sportivă Republicană Specializată de Tenis şi este rezervat tinerilor jucători cu vârstele cuprinse între 13 şi 18 ani. Competiţia s-a desfăşurat pe terenurile proaspăt renovate ale şcolii.

Ea a avut loc la Chişinău pentru a 18-a oară. Până în acest an turneul a purtat numele prinţului Dimitrie Sturdza.

În edițiile anterioare turneul a fost câştigat de sportivi care ulterior au ajuns în topul mondial. De exemplu, rusoaica Daria Kasatkina a câştigat trofeul de la Chişinău în 2012, iar acum este pe locul 28 în clasamentul WTA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu