Președinții altor state beneficiază de măsuri sporite de securiate în deplăsări

Embed:

Deplasările şefilor de stat din întreaga lume sunt atent pregătite de serviciile care asigură protecţia preşedintilor. Poate cel mai bine puse la punct sunt voiajele pe care Preşedintele Statelor Unite ale Americii le are în străinătate sau chiar în SUA.

Călătoriile preşedintelui american, sunt precedate de incursiuni de recunoaştere pe care le fac cei din Serviciul Secret. Ei sunt cei care se ocupă de paza şi protecţia şefului Statelor Unite ale Americii. Aceştia colaborează strâns cu serviciile locale, dacă e vorba de deplasări în străinătate sau cu reprezentanţii lor în statele americane, când este cazul.

Preşedintele american foloseşte un avion special, numit Air Force One, care îi asigură atât o securitate sporită, cât şi mijloace de comunicare cu toate serviciile din subordine. La sol, şeful de stat american se deplasează cu o maşină cu blindaj împotriva rachetelor şi minelor. Serviciul de securitate stabileşte mai multe trasee alternative pe care le poate schimba în ultimul moment, verifică fiecare traseu şi face simulări ale deplasării coloanei oficiale. De obicei, aterizarea delegaţiei este supervizată din aer de elicoptere militare şi de lunetiştii plasaţi pe clădiri din apropierea aeroportului.

Preşedintele francez beneficiază şi el de măsuri asemănătoare. Serviciul care îi asigură protecţia se numeşte Grupul de securitate al Preşedintelui Republicii. Acesta stabileşte traseele pe unde se deplaseză şeful statului şi colaborează cu serviciile de securitate din alte state pentru a-i asigura paza. Din acest serviciu fac parte poliţişti special antrenaţi.

Dacă vorbim de preşedintele României, acesta este însoţit de lucrătorii Serviciului de Protecţie şi Pază. Ei sunt cei care verifică la sânge traseele şi incintele unde merge şeful de stat român. Agenţii de protecţie, înarmaţi cu muniţie de război, sunt instruiţi să deschidă focul la apariţia oricărui atentator.

 loading...

Lasă un comentariu