Președinția oferă detalii despre parcursul negocierilor privind desemnarea noului premier

Embed:

Președinția a oferit primele detalii cu privire la negocierile pe care președintele Nicolae Timofti le-a purtat cu patru formațiuni din Parlament în vederea stabilirii unei candidaturi la funcția de premier. Purtătorul de cuvânt al președintelui, Vlad Țurcanu, a menționat că în următoarele zile președintele va face publică candidatura premierului Republicii Moldova.

"Președintele a purtat consultări conform atribuțiilor cu patru dintre formațiuni. O singură propunere pentru funcția de premier, a fost candidatura lui Iurie Leancă din partea PLDM. Celelelalte formațiuni nu au avut alte opinii cu referire la funcție. În una dintre următoarele zile, președintele va lua o decizie cu privire la funcția de prim-ministru", a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, Vlad Țurcanu. 

Publika.md amintește că președintele Nicolae Timofti a reluat astăzi consultările cu fracțiunile parlamentare, în vederea desemnării candidaturii pentru funcția de premier. 

Ulterior, Vlad Filat a anunţat că PLDM înaintează candidatura lui Iurie Leancă la funcția de premier al țării. 

După ce va fi desemnat de președinte, candidatul pentru funcția de premier are la dispoziţie 15 zile pentru a-i cere Parlamentului vot de încredere asupra programului de guvernare şi componenţei. Pentru numirea Guvernului sunt necesare voturile a cel puţin 51 de deputaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu