Preşedinţia a decis: Salariile judecătorilor se vor majora treptat până în 2015

Embed:

Preşedinţia a elaborat şi transmis Parlamentului un proiect de lege privind salariile judecătorilor. Documentul stabilește majorarea treptată a salariilor judecătorilor, din 2013 şi până în 2015.

Judecătorii vor fi remunerați lunar cu sume cuprinse între 3 și 5 salarii medii pe economie și li se vor acorda sporuri, de până la 20 de procente, calculate în raport procentual față de salariul de funcție, în cazurile în care dețin și funcții de conducere în sistemul judecătoresc.

Anterior, preşedintele Republicii Modlova, Nicolae Timofti, a declarat că o metodă pentru combaterea corupţiei din sistemul judecătoresc ar fi majorarea salariilor pentru judecători. Potrivit şefului statului, salariul lunar al unui judecător începător trebuie să fie de la 1.000 la 2.000 de euro. Cel al unui magistrat cu experienţă, de la 1.200 de euro, iar judecătorii de la Curtea de Apel ar trebui să primească 1.500 de euro.

Ulterior, şeful statului spunea că a găsit sursele din care vor fi majorate salariile judecătorilor. Timofti a declarat că a discutat cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel, care a promis susţinere în acest sens. În acelaşi timp, premierul a afirmat că banii europeni nu sunt destinaţi pentru a acoperi cheltuielile în acest sens.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu