Preşedintele Venezuelei a mobilizat din nou armata. Militarii sunt trimişi să coboare preţurile la alimente

Embed:

Preşedintele Venezuelei a mobilizat din nou armata. De această dată, militarii au fost trimişi în pieţele din ţară pentru a se asigura că produsele alimentare de bază se vând la preţurile fixate de autorităţi.

Liderul de la Caracas susţine că este victima războiului comercial declanşat de Statele Unite şi că mafioţii şi speculanţii cresc artificial preţurile pentru a destabiliza ţara. Venezuela se confruntă cu o acută criză economică din 2012, după naţionalizarea industriei petroliere.

Măsurile economice adoptate de fostul preşedinte, Hugo Chavez şi de actualul lider, Nicolas Maduro, au adâncit criza. Luna trecută, rata inflaţiei depăşise 24 DE MII la sută. Penuria de alimente, criza de medicamente şi de energie electrică au dus la declanşarea unor epidemii. Milioane de venezueleni au plecat în ţările vecine în căutarea unui trai mai bun.

Controversatul Nicolas Maduro a fost reales preşedinte luna trecută, într-un scrutin boicotat de opoziţie şi criticat vehement de comunitatea internaţională.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu