Directorul teatrului Licurici, Titus Jucov, s-a stins din viaţă

Embed:

(UPDATE 22.20) Monica Babuc, ministru al Culturii : E o veste foarte tristă, dramatică. E ceva impresionant ce a făcut Titus Jucov pentru familia mea, pentru fiica mea. A mers de mână cu ea la toate spectacolele regizate la Teatrul Lucurici. Aveam impresia că era un magician, am avut foarte multe cazuri când mă surprindeam cu lacrimi pe obraz. A fost un adevărat magician al teatrului de marionete. Regret profund această veste şocantă. Nu ştiu dacă se poate naşte un al doilea Titus Jucov, ca el s-ar putea să nu mai fie nimeni şi regretele mele sunt profunde.

(UPDATE 22.15) Arcadie Strungaru, actor Teatrul "Licurici": A fost atât de spontan, încât nu am realizat nimic. A fost cel mai frumos turneu, am stat seară de seară, în jurul lui, ne-a povestit viaţa lui, poveştile frumoase, aşa cum ştie el. Imediat după ce am trecut vama, ne-a spus că se simte rău. În Turcia nea-m aflat de pe 11 noiembrie şi pe 16 noiembrie dimineaţa ne-am pornit din Bursa şi ajunşi în Istanbul am petrecut toată ziua, de dimineaţă până seara. Mâncarea la turci e mai picantă, am avut şi eu o criză de pancreas acolo, dar am luat nişte pastile şi s-a calmat situaţia. Dar domnul Jucov nu s-a plâns. Am dormit în micriobuz toată noaptea şi doar dimineaţa am ajuns în România.

(UPDATE 22.08) Anatol Malcov, medic-şef Spitalul raional Cahul: S-a adresat cu greţuri, vomă, a fost internat, apoi transferat în secţia Reanimare, dar nu a putut fi salvat. La 18.30 a fost constat decesul biologic. Cel mai probabil a fost intoxicaţie alimentară şi a fost diagnosticat cu pancreatită acută, se presupune că în legătură cu o altă bucătărie.

(UPDATE 21.59) Sergiu Prodan, regizor: Am impresia că şi-a regizat propria moarte. Am impresia că aşa trebuie să moară un artist, în drum, printre colegii săi.

(UPDATE 21.53) Lucia Culev, şef Direcţia cultură Primăria capitalei: Dumnezeu să îl ierte. Vestea e atât de şocantă, că atunci când mi-a fost transmisă, am rugat să mi se confirme. Titus Jucov se întorcea din Turcia, actorii au văzut că este foarte schimbat. Abia la Cahul a spus o frază: Parcă nu aş fi eu, parcă inima nu ar fi a mea. Am vorbit cu Arcadie Strungaru, care spune că în turneul din Turcia totul a fost bine. Abia în drum spre Moldova, cu fiecare km se simţea tot mai rău, dar nu vroia să oprească din drum. Felul cum moare omul spune foarte mult despre destinul său, a murit în drum, alături de actori. A fost un om de omenie, un mare om de teatru.

(UPDATE 21.47) Gabriela Lungu, director Teatrul municipal de păpuşi "Guguţă": Aduc condoleanţe familiei. Înţeleg prin ce trec şi prin ce vor trece toţi colegii lui de teatru, toată familia de la Licrurici. Când am aflat vestea, am crezut că e o tâmpenie, o vorbă spusă aiurea. Nu pot să cred. În ciuda tuturor bârfelor, a fost pentru mine un exemplu. Ceea ce a făcut pentru Teatrul de Păpuşi, să dea domnul măcar un pic să încerce să facă lumea. E foarte greu să pierdem aşa oameni.

(21.44) Directorul teatrului "Licurici", Titus Jucov, s-a stins din viaţă. Informaţia a fost confirmată de medicii Spitalului raional din Cahul.

Titus Jucov a murit după ce s-a întors dintr-o deplasare de peste hotare. Medicii de la Spitalul raional din Cahul spun că artistul a murit azi seara, în jurul orei 21:00.

Titus Jucov s-a născut la 28 septembrie 1950, în comuna Cobani, Glodeni. Şi-a făcut studiile la Institutul de Stat al Culturii din Moscova, Facultatea de Regie. A debutat ca regizor cu spectacolul de licenţă Tribunalul, la Teatrul Naţional de Stat Vasile Alecsandri din Bălţi. După absolvirea facultăţii, Titus Jucov a activat în calitate de actor şi regizor la Teatrul Republican de Păpuşi. Aici, a fost prim-regizor, director artistic, iar din 199,  a devenit director al teatrului.

Titus Jucov a montat spectacole nu doar la Chişinău, ci şi la Craiova, Kiev, Moscova şi Sankt-Petersburg. Pentru talentul de regizor, lui Titus Jucov i-au fost acordate mai multe titluri, printre care cel de maestru emerit al artelor din Moldova, Medalia "Meritul civic", Ordinul "Gloria Muncii" şi Medalia "Mihai Eminescu".

 


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu