Preşedintele Uniunii Avocaţilor către începători: ”Să aveți numai clienți cinstiți, care să plătească bine, mult și la timp”

"Vă urez să aveți parte numai de clienți cinstiți, care să vă plătească bine, mult și la timp". Asta le-a urat președintele Uniunii Avocaților din Moldova, Gheorghe Amihalachioaie, astăzi, 10 iunie, noilor specialiști, care și-au luat licența în domeniul avocaturii și au depus jurământul.

Cu 35 de ani de muncă în spate, Amihalăchioaie i-a preîntâmpinat, însă, că dacă își i-au doar câte un dosar, două , nu vor câștiga prea mulți bani. I-a rugat, însă, să rămână mai mult timp pe acest tărâm.

"Nu prea plătesc clienții noștri ca să duci un dosar două, de aceea luăm și noi mai multe ca să avem și noi ceva căștig. Nu cumva, însă, să luați bani de la cineva, cumva. Numai în baza onorariului și a contractului", i-a atenționat președintele Uniunii Avocaților.

"Nu este însă o încălcare dacă cineva vrea să te mulțumească", a continuat Amihalăchioaie, care este și membru PLDM.

De asemenea, acesta i-a îndemnat pe avocați să ajungă până la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. "Deseori, noi conversăm cu avocații și discutăm aprins, și spunem că după lege avem dreptate,  dar hotărârile sunt în defavoarea clienților. Sunteți puternici și aveți forța de izbândă și fiecare dintre voi trebuie să ajungă la CEDO. Cand instanțele noastre aud de CEDO, se mai potolesc", a adăugat Amihalachioaie.

Și vicepreședintele Uniunii Avocaților din Moldova, Ion Păduraru, le-a dat un sfat."Atunci când decideți cum vreți să activați, încercați birourile asociate. Împreună cu prietenii, cu colegii. Este complicat pentru tineri să muncească în birouri care nu au clienți. Nu pot progresa în acest mod”, i-a îndemnat Păduraru.

Noii specialiști au ascultat cuminți povețele celor, care au gustat deja din pâinea de avocat, iar la final au primit actele, care le dau dreptul de a aplica în practică ceea ce au învățat.

”Vă felicit că ați obținut licențele de avocat, cred că sunt foarte râvnite. Și eu vin din această tagmă și mă bucur să văd aici mulți cunoscuți. Pe unii i-am învățat la facultate, cu alții am fost coleg. Nu putem vorbi de reformarea justiției fără contribuția avocaților”, le-a spus Ministrul Justiției, Oleg Efrim, care a participat la înmânarea licențelor.

Astăzi și-au luat licența 132 de avocați.  Potrivit Uniunii Avocaților din Moldova, anul acesta au fost trimise în instanță 7 dosare penale pe numele avocaților, care au luat mită.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu